Irish Soft Coated Wheaten Terrier

2019-ben a tacskók mellé megérkezett Hippi (After Party Kní-York) Csehországból. Kicsit izgultam, hogy vajon az én tökéletes tacskóim mellett hogyan fog “megfelelni” egy számomra ismeretlen fajta. Ma már kijelenthetem, hogy tökéletes választás volt! Hippi egy hatalmas szívű, alkalmazkodó, könnyen irányítható, szabálykövető kutya, ezzel együtt, csupa tűz, lelkesedés és gyorsaság.

A fajta eredeti funkciója szerint “farm kutya” azaz egy a gazdájával szorosan együtt élő és együttműködő mindenes. Jelezte az idegenek érkezését, elkísérte a gazdáját vadászni, segített terelni a juhokat és kivette a részét a farmon kellemetlenkedő rágcsálók távoltartásában.

Nem kötekedő típus, jól megfér idegen kutyákkal is.

Amit azonban mindenképp meg kell említeni, hogy a szőre meglehetősen “munkás”, tehát mindenképp kíván némi odafigyelést a karbantartása. Függően a környezettől ahol él, vagy sétál, akár napi rendszerességgel át kell nézni a bundáját, el kell távolítani belőle a beleakadt növényeket. Hetente- két hetente érdemes megfürdetni, így mindig ápolt külsővel rendelkezik majd terrierünk.

Imádja a vizet, sosem hagyna ki egyetlen tócsát sem, amibe bele tudja vetni magát.

Szenved a melegben -akárcsak én 🙂 – nyári időszakban csak hajnali, esti aktivitás ajánlott számára.